Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Informasjonskapslene hjelper nettstedet til å huske dine innstillinger (for eksempel brukernavn, språk eller tekststørrelse) for en viss periode. De brukes også til å forbedre funksjonaliteten på siden, til å samle informasjon for analyseformål eller for markedsføringsformål.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Arbeidslivsbarometeret.no bruker informasjonskapsler til å forstå bedre hvordan nettstedet brukes. Vi bruker Google Analytics, som er et verktøy for analyse av nettrafikk levert av Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket. Din IP-adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics, og informasjonen som sendes inneholder ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieatferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se hvilke informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen, å slette en enkelt eller å fjerne alle sammen.

Følgende informasjonskapsler brukes på arbeidslivsbarometeret.no:

_gidRegistrerer en unik ID for sporing av nettstedstrafikk i Google Analytics.Levetid: 1 dag
_gaBrukes av Google Analytics til å skille unike brukere fra hverandre.Levetid: 2 år
_gatBrukes av Google Analytics for å forhindre at et besøk telles flere ganger.Levetid: samme økt

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. interaktive grafer, videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Håndter informasjonskapsler i din nettleser

nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.